Project

Streekeigen landschapsbeheer

Gerard Pegge bij nieuwe aanplant
Gerard Pegge bij nieuwe aanplant op zijn erf  Foto Vladimir fotografie
N 52° 29.556' E 006° 12.077'

Het landschap is van ons allemaal. Veel Overijsselaars zijn trots op hun streek en het karakteristieke landschap. Het is belangrijk dat we het landschap op de juiste manier beheren, zodat mensen, planten en dieren er goed kunnen leven. Helaas staat ons streekeigen landschap onder druk. Via het project 'Streekeigen Landschapsbeheer' willen we inwoners stimuleren om samen aan de slag te gaan.

Deze subsidieregeling van de provincie is momenteel gesloten.

Wil je hulp bij het aanvragen van één van deze activiteiten of heb jij met buurtbewoners een ander idee? Meld je bij de projectleider in jouw regio en ontdek of een vergoeding vanuit de provincie mogelijk is. Je vindt het overzicht van projectleiders en veldadviseurs in het onderstaande overzicht.

Zelf jouw erf en landschap versterken

Wil je weten wat je op jouw erf kunt doen? Ontdekken hoe je in jouw woonomgeving het landschap kunt versterken? Je kunt via onderstaande knop bekijken welke lopende projecten jou verder kunnen helpen. Ontdek op die pagina ook welke landschapselementen er zijn. Welke herken jij in jouw omgeving?

Fruitbomen

Persoonlijk advies voor erfinrichting?

Kun jij als werkgroep, buurtbewoner of stichting hulp of advies gebruiken? Dat kan! Onze veldadviseurs zijn het aanspreekpunt voor initiatieven in het veld. Ze geven persoonlijk erf- en landschapsadvies. Onze veldadviseurs beantwoorden vragen over inrichting, beheer en mogelijke subsidieregelingen. Onze projectleiders zijn het aanspreekpunt voor vragen op beleidsniveau.

Veldaviseurs:

Projectleiders:

Meer weten?

Wil je weten wat er in jouw omgeving al wordt gedaan aan streekeigen landschapsbeheer? Bekijk de infographic.

Elke vierkante meter telt!

Help jij mee om ons landschap te beschermen? Alleen samen kunnen we het verschil maken.

Steun ons