Nieuws

Ambassadeurs van het Zandstuvebos

Zandstuvebos
Zandstuvebos  Foto L.P. Stodel
N 52° 29.556' E 006° 12.077'

Met het initiatief ‘Behoud het Zandstuvebos’ zetten gedreven en enthousiaste bewoners zich in voor de bescherming en het behoud van deze natuur. Een specifiek en uniek stukje natuur dat door inwoners van Vroomshoop wordt gezien als hun 'achtertuin'.

Het natuurgebied is grotendeels eigendom van Landschap Overijssel en gelegen in de gemeente Twenterand tussen de dorpskernen Vroomshoop en Den Ham. We hebben het over het Zandstuvebos. Waarom deze bescherming zo belangrijk is vertelt een van de initiatiefnemers Leendert Pieter Stodel. "Wij streven ernaar om dit bos te behouden als een ongerept en bio divers ecosysteem waarin planten en dieren in harmonie kunnen gedijen. Het Zandstuvebos biedt niet alleen een thuis aan vele inheemse soorten, maar het is ook een plek van rust en ontspanning voor de mens. Rust die in onze moderne maatschappij steeds kostbaarder schijnt te worden."

“Dit is een plek van rust en ontspanning voor de mens dat in onze moderne maatschappij steeds kostbaarder schijnt te worden.”
Leendert Pieter Stodel, een van de initiatiefnemers

We zijn ontzettend blij met deze ambassadeurs en hun bijdrage om dit mooie stukje natuur te beschermen en behouden voor de toekomst. We wensen alle vrijwilligers van dit initiatief veel succes met hun activiteiten. Benieuwd naar dit initiatief? Neem een kijkje op de website voor meer informatie, activiteiten en de mogelijkheid om je aan te sluiten als vrijwilliger.

Reeen, Mark Zekhuis

Meer lezen over natuurterrein de Zandstuve?

Bekijk de pagina
Heideveld met struikheide, Zandstuve

Wil jij je ook inzetten?

Wat kun je doen op je eigen erf of in jouw woonomgeving? Maak kennis met acties en projecten die jou kunnen helpen bij het vergroenen van bijvoorbeeld je erf om leefomgeving. We hebben regelmatig acties waarbij je bloemrijke zaaimengsels of plantgoed aan kunt vragen. Of meld je aan als vrijwilliger bij een vrijwilligersgroep of voor een specifieke functie.

Elke vierkante meter telt!

Help jij mee om ons landschap te beschermen? Alleen samen kunnen we het verschil maken.

Steun ons