Vrijwilligerswerk

Ik ben vrijwilliger

Vrijwillige gids
Vrijwillige gids   Foto Marjan Wagenaar
N 52° 29.556' E 006° 12.077'

Beste vrijwilliger, wat fijn dat je ons ook online hebt gevonden. Op deze pagina vind je alle informatie die voor jouw werk als vrijwilliger van belang en nodig is om jouw werk als vrijwilligerswerk bij Landschap Overijssel soepel te laten verlopen.

Hieronder vind je overzichtelijk een lijst met handige links naar diverse formulieren en informatie over verzekeringen, arbo en veiligheid, opleidingen, het lenen van gereedschap en veel meer. Zijn er zaken die ontbreken? Laat het ons vooral weten. Je vindt onze contactgegevens aan de linkerzijde van de pagina.

Heggen leggen
Heggen leggen   Foto Nico Kloek
Vrijwilligers kappen bomen
Vrijwilligers kappen bomen  Foto Nico Kloek
Vrijwilligers inventariseren hakhout
Vrijwilligers inventariseren hakhout  Foto Carin de Cloe
Het Struinwaardteam, vrijwilligersgroep
Het Struinwaardteam  Foto August Grauw

Goed verzekerd aan de slag

Als vrijwilliger met een geldige vrijwilligersovereenkomst ben je in onze natuurterreinen op locatie in één van onze centra verzekerd voor letselschade. Ook zijn alle groene vrijwilligers in Overijssel verzekerd via de gemeente waarin zij actief zijn als vrijwilliger.

Benieuwd naar andere vrijwilligers?

Ontdek op welke wijze andere (groepen) groene vrijwilligers zich inzetten. Op de website van GroenBezig vind je naast leuke verhalen van en voor vrijwilligers ook een aanbod van groene klussen, cursussen en opleidingen. Laat je inspireren, leer nieuwe vaardigheden en vind de perfecte mogelijkheden om actief bij te dragen in en voor de natuur in Overijssel.

Elke vierkante meter telt!

Help jij mee om ons landschap te beschermen? Alleen samen kunnen we het verschil maken.

Steun ons