Op eigen erf

Poel
Poel in stralend zonlicht (bij Jan Oldekamp)  Foto Vladimir Fotografie

Wat kun je doen op je eigen erf? Op deze pagina maak je kennis met acties en projecten die jou kunnen helpen bij het vergroenen van je erf. Ook lees je hoe je advies kunt krijgen van Landschap Overijssel.

N 52° 29.556' E 006° 12.077'

We willen je graag helpen bij het versterken van jouw erf en landschap. Meer landschapselementen aanleggen helpt de biodiversiteit en creëert een mooier en gevarieerd landschap. Je kunt denken aan besdragende inheemse bomen en struiken, natuurvriendelijke oevers of een poel. Er zijn regelmatig acties waarbij je bloemrijke zaaimengsels of plantgoed aan kunt vragen. Bekijk hieronder onze projecten en acties.

Ben je benieuwd wat op jouw erf streekeigen is aan beplanting? Wil je weten hoe je het landschap op jouw woonplek kunt versterken door landschapselementen aan te leggen? Ga voor meer informatie naar onze pagina Streekeigen landschapsbeheer of neem contact op met de landschapsadviseur uit jouw woongebied.

Onze acties en projecten:

Fruitbomen

Persoonlijk advies voor erfinrichting?

Kun jij als werkgroep, buurtbewoner of stichting hulp of advies gebruiken? Dat kan! Onze veldadviseurs zijn het aanspreekpunt voor initiatieven in het veld. Ze geven persoonlijk erf- en landschapsadvies. Onze veldadviseurs beantwoorden vragen over inrichting, beheer en mogelijke subsidieregelingen. Onze projectleiders zijn het aanspreekpunt voor vragen op beleidsniveau.

Veldaviseurs:

Projectleiders:

Elementen in het landschap

Sloten, hagen, houtwallen en bomenrijen zijn niet alleen kenmerkend voor de streken, ze zijn onmisbaar voor de biodiversiteit en beleving van het landschap. Het zijn belangrijke landschapselementen die we als Landschap Overijssel willen behouden en versterken. Wat kun jij doen op jouw erf en in jouw landschap? Lees en leer meer over de verschillende landschapselementen.

Steun natuur en landschap in Overijssel!

Dit kan al vanaf € 2,00 per maand!

Meld je aan