Nieuws

Dankbaar voor steun van de Nationale Postcode Loterij

Specht
N 52° 29.556' E 006° 12.077'

Als partner van de Loterij heeft LandschappenNL 13,5 miljoen euro ontvangen voor natuur en landschap in alle provincies. De provinciale Landschappen en provinciale Landschapsbeheerorganisaties zetten dit geld in om natuur, landschap en erfgoed voor nu en in de toekomst te behouden en beleefbaar te maken.

De provinciale Landschappen en stichtingen Landschapsbeheer zijn de Postcode Loterij en haar deelnemers zeer dankbaar voor deze bijdrage. Het stelt hen in staat natuur aan te kopen, in te richten en te beheren. De Landschapsbeheerorganisaties kunnen met deze bijdrage het Nederlandse landschap behouden door onder meer ruim 58.000 groene vrijwilligers professioneel te ondersteunen met kennis, kunde en materieel.

Project Streekeigen Landschapsbeheer

Veel Overijsselaars zijn trots op hun streek en het karakteristieke landschap. Helaas staat ons streekeigen landschap onder druk. Met het project 'Streekeigen Landschapsbeheer' stimuleren wij inwoners om aan de slag te gaan met de inrichting van hun eigen erf. De veldadviseurs van Landschap Overijssel schuiven bij de inwoners aan tafel en geven advies, zodat het streekeigen karakter behouden blijft. Dit initiatief wordt gefinancierd met het geld dat wij jaarlijks ontvangen van de Nationale Postcode Loterij. Hier zijn we ontzettend blij mee!

Steun aan goede doelen

De Nationale Postcode Loterij is in 1989 opgericht om goede doelen te steunen die werken aan een rechtvaardige, gezonde en groene wereld. De loterij werft fondsen voor haar goede doelen en geeft bekendheid aan hun werk. Bij de Postcode Loterij vormt je postcode je lotnummer. Daardoor win je samen met je buren. Inmiddels spelen ruim 3 miljoen deelnemers mee met de loterij. Deelnemers maken maandelijks kans op honderdduizenden prijzen en steunen met minimaal 40 procent van de lotprijs jaarlijks 146 goededoelenorganisaties. Sinds de oprichting van de Postcode Loterij is 8 miljard euro aan mens en natuur geschonken. Landschap Overijssel en vele andere organisaties ontvangen elk jaar steun.

Samen maken we het verschil

De Postcode Loterij maakt deel uit van de Postcode Lottery Group, een sociale onderneming die het unieke Postcode Loterijformat inmiddels heeft opgezet in vijf landen. Het doel is om zoveel mogelijk geld op te halen voor goede doelen door middel van het organiseren van een loterij. De Postcode Lottery Group is de derde grootste private donateur aan goede doelen ter wereld (2021). Zij heeft over 2023 een recordbedrag van ruim € 900 miljoen aan goede doelen en culturele partners kunnen schenken. De aandelen van de Postcode Lottery Group zijn voor 100% in handen van een stichting.

Gerard Pegge bij nieuwe aanplant

Project Streekeigen Landschapsbeheer

Met het project 'Streekeigen Landschapsbeheer' stimuleren wij inwoners om aan de slag te gaan op hun eigen erf. Een initiatief dat wordt gefinancierd met het geld dat wij jaarlijks ontvangen van de Nationale Postcode Loterij. Hier zijn we ontzettend blij mee! Een project dat dankzij een bijdrage van de Postcode Loterij tot stand is gekomen.

Elke vierkante meter telt!

Help jij mee om ons landschap te beschermen? Alleen samen kunnen we het verschil maken.

Steun ons