Help mee

Steun ons zakelijk

vriendenontbijt 2022, Louiset Vos
Vriendenontbijt 2022  Foto Louiset Vos

Wij gaan graag in gesprek met organisaties die het landschap een warm hart toedragen; samenwerken aan een duurzaam Overijssel!

N 52° 29.556' E 006° 12.077'

Al 90 jaar beschermen, ontwikkelen en beheren wij de bijzondere natuur en het streekeigen landschap in Overijssel. Dat doen we samen met duizenden donateurs, vrijwilligers en grondeigenaren, en met hulp van bedrijfsvrienden, de Nationale Postcode Loterij en provincie Overijssel. Maar de uitdagingen blijven groot en nemen zelfs toe. Landschap Overijssel kan dit niet alleen en staat open voor partnerschap.

Een gedeelde passie of een gezamenlijk doel vinden en elkaar daarin versterken. Steeds meer bedrijven zijn zich bewust van het belang van natuur en landschap en voelen zich verantwoordelijk voor de zorg ervoor. Wil jij ook met jouw bedrijf een actieve rol in het beschermen en ontwikkelen van onze prachtige leefomgeving? Zoek je passende werkzaamheden in de natuur voor je werknemers? Of hebben we elkaar specifieke kennis en expertise te bieden? Laten we onze krachten bundelen en word bedrijfsvriend van Landschap Overijssel.

Bedrijfsvrienden

Ruim 50 bedrijven in Overijssel zijn al vriend van Landschap Overijssel. Onze bedrijfsvrienden zijn organisaties die zich verbonden voelen met Overijssel en samen met ons willen werken aan een goede leefomgeving voor planten en dieren en aan het in stand houden van ons streekeigen landschap. Samen vormen we een inspirerend groen netwerk. Bovendien staan we samen sterker in de belangenbehartiging. Deze bedrijven zijn al vriend

Voordelen van bedrijfslidmaatschap

 • naamsvermelding op onze website en in ons kwartaalmagazine;
 • deelname aan de tweejaarlijkse ontbijtwandeling;
 • 4x per jaar ons magazine Natuurlijk Overijssel;
 • allerlei andere voordelen, afhankelijk van welk vorm van bedrijfsvriendschap je kiest.
Beerzerveld

Welkom nieuwe bedrijfsvriend

Wij zijn bijzonder blij om Bouwmij BV als bedrijfsvriend te mogen verwelkomen.

Bouwmij BV is een dynamisch bedrijf in de Infra, wegenbouw, beton- en waterbouw en natuurbouw. Bouwmij verdiept zich in de klant, werkt aan een gedegen uitvoering en hecht aan goede samenwerking met andere partijen. Door de steun als bedrijfsvriend, werken we samen aan de versterking van het landschap.

Natuurwerkdag2016 Het Veenschap

Bosaanplant door bedrijfsvriend Slimstock

Landschap Overijssel en bedrijfsvriend Slimstock uit Deventer gaan samen investeren in klimaatbestendige bosaanplant. Hiermee wil het bedrijf niet alleen een duurzame bijdrage leveren, maar ook de eigen medewerkers bewust maken van het belang van natuur en landschap. Het personeel wordt dan ook direct betrokken bij aanplant en onderhoud van de bossen.

Teamwerkdag in de natuur

Als bedrijfsvriend kun je kiezen voor betrokkenheid bij natuur en landschap op een manier die bij jou past. Sommige organisaties kiezen naast een financiële donatie voor een actieve rol bij landschapsbeheer, bijvoorbeeld in de vorm van een teamwerkdag in de natuur. Daarmee leveren ze niet alleen een bijdrage aan het landschap, maar wordt tegelijkertijd gewerkt aan de teamsfeer. Bovendien komt dat de gezondheid van de medewerkers ten goede; uit onderzoek bijkt dat een groene omgeving bijdraagt aan onze fysieke en geestelijke gezondheid!

“Gezond buiten bezig zijn en samenwerken aan het landschap in jouw buurt? Bij ons kun je terecht voor een natuurwerkdag met jouw team!”
Carin de Coe, projectcoördinator vrijwilligerswerk en adviseur buitenplaatsen landschap Overijssel

Interesse?

Heb je interesse voor een bedrijfsvriendschap of een natuurwerkdag voor jouw personeel? Of denk je aan een andere manier van samenwerken, bijvoorbeeld in de vorm van het realiseren van (tijdelijke) natuur op een bedrijventerrein? Wij gaan graag met je in gesprek over de mogelijkheden. Neem gerust contact met mij op door onderstaand formulier in te vullen of direct contact op te nemen met Louiset Vos, M 06 - 43002191.

       Houtwal braambos

       Hulp voor de houtwal; elke m2 telt!

       Een houtwal is een rij bomen en struiken, vaak geplant op een soort dijkje. Houtwallen hebben een belangrijke ecologische functie; ze bieden een goede leefomgeving voor veel verschillende soorten planten, dieren en insecten. Daarom zet Landschap Overijssel zich in voor meer vierkante meters houtwal. Doelstelling is om in dit jubileumjaar 5.000 m2 houtwal aan te leggen. Help jij ons mee?